4. Klubfoglalkozás: Megyei turisztikai DVD felvétele

Írta: Orosz Mihály on . Beküldve: Események

Jelnyelvi útitárs. Ezzel a címmel készül turisztikai kísérleti DVD-nk, aminek felvételeibe engednek bepillantani ezek a képek. A DVD összeállításában a Nyíregyházi Városvédő Egyesület is segítségünkre volt. A szerkesztők több hétig gyűjtötték az anyagot, rendszerezték és ültették át jelnyelvre, amelynek felvételei most már elkezdődtek.

A DVD célja, hogy élményt és információt nyújtsunk olyan hallássérült embereknek, akik egy túristabuszon ülve nem hallhatják az idegenvezető által mondottakat, nekik a buszban lévő monitorokon tesszük elérhetővé így az idegenvezető fontos információit. A DVD egyelőre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a Szilvaút fontosabb állomásait tartalmazza. A lemezt a megyei turisztikai vállalkozásoknak, irodáknak juttatjuk majd el, akik kipróbálhatják ötletünket, s a tapasztalatok alapján készíthetjük majd el az újabb kiadványunkat. A DVD főpróbájának buszos kirándulást szervezünk, a saját "tesztünket" hallássérültekkel és idegenvezetővel készítjük el. 

A végleges anyagot ISO (lemezkép) formájában itt is elérhetővé tesszük, amit ingyenesen és szabadon használhat mindenki. Külön ajánljuk majd a klubtagoknak is, illetve minden érdeklődőnek. 

Képeinken Orosz Mihály az egyesület jelnyelvi kommunikátora jelel, aki a DVD-n látható lesz.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers