Magunkról

A jelnyelvklub.hu az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület jelnyelvoktatási portálja tanulóinknak.

Az egyesület alapszabálya az egyesület hivatalos honlapján elérhető, az abban közölt adatok valósak.

Egyesületünk célja az emberi és állampolgári jogok védelme. Szociális tevékenységünk keretében törekszünk arra, hogy a jelnyelv oktatásával erősítsük a siket- és nagyothalló családok védelmét, jólétének erősítését, a munkavállalás és a családi élet összeegyeztetésének elősegítését (2011. évi CCXI. tv. a családok védelméről 1.§ – 6.§), valamint oktatás és tanfolyamok – tréningek szervezésével megteremtsük azt a lehetőséget, hogy a halló emberek a jelnyelv megtanulásával segítsék siket- és hallássérült emberek mindennapjait.

Ma Magyarországon közel 60 ezer siket és 300 ezer nagyothalló él, akik közül a legtöbben anyanyelvként használják a jelnyelvet. Ezzel szemben a hallók között nagyon kevesen vagyunk, akik kommunikálni tudunk a jelnyelven siket embertársainkkal. Pedig szükség van erre az élet minden területén! Egyesületünk elkötelezett a jelnyelvoktatás mellett, ezért is szervezzük most már internet alapú online tanfolyamainkat, használjuk a modern digitális technika nyújtotta eszközöket. Az oktatás során nem csak a jelnyelv alap és magasabb szintű elsajátítását segítjük, hanem megismerkedhetnek a nagyothallók világával, a jelnyelv történetével, a jelnyelv mint beszélt nyelv folyamatos fejlődésével, s a csoport tagjait bemutatjuk, összekapcsoljuk a már nálunk tanult és végzett hallgatóinkkal. (Ehhez gyakorló órákat, találkozókat szervezünk évente 2 alkalommal).

Munkánkat az egyesületben dolgozó önkéntesek segítik. Tanfolyamaink nem piaci alapon kerülnek megrendezésre! A tanfolyamra jelentkezők adományaiból, költségtérítési hozzájárulásaiból sikerül újra és újra ingyenes tanfolyamokat is indítanunk, de nagy segítség a Nemzeti Együttműködési Alap támogatása, a Miniszterelnökség támogatása, amit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. szakmai támogatása az elnyert pályázati projektek keretében kapott pénzbeli támogatások minél magasabb szintű felhasználása.

Köszönjük mindenkinek, akik nálunk tanultak, tanulnak! Köszönjük a lelkesítést és az elismerő szavakat, az adományokat, a szerződött visszatérő partnereink támogatását!

Jelentkezz te is és ismerd meg a siket- és nagyothalló embertársaink csodálatos és rendkívül érdekes nyelvét, a jelnyelvet s cserébe olyan képesség bírtokába kerülhetsz, amivel emberek életét, kommunikációját, boldogulását, munkavégzését és mindennapi életét segítheted!

Amennyiben így döntesz, keress minket a jelnyelvklub@egymasert.com e-mail címen, vagy bármelyik elérhetőségünkön!

Támogatónk