Ingyenes online jelnyelv tanfolyam indul Nyíregyházán

Hogyan tanulj..
Hogyan tanulj...

Ma Magyarországon közel 60 ezer siket és 300 ezer nagyothalló él, akik közül a legtöbben anyanyelvként használják a jelnyelvet. Ezzel szemben a hallók között nagyon kevesen vagyunk, akik kommunikálni tudunk jelnyelven siket embertársainkkal. Pedig szükség van erre az élet minden területén!

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon elkötelezett a jelnyelv oktatása mellett, az egyesület több éve szervez jelnyelv tanfolyamokat. Idén a pandémia miatt csakis online formában, ingyenes oktatás keretében várja a jelentkezőket, akik megismerkedhetnek a siketek és nagyothallók világával, a jelnyelv történetével. A képzés során 15 témakör feldolgozásával elsajátíthatják azt az alapszintű tudást, ami segíti a mindennapi kommunikációt a siket-, nagyothalló emberekkel. A képzés hétköznapi és munkahelyi szituációkra épül, ennek megfelelően párbeszéd- és gyakorlatcentrikus. Az otthoni tanulást videos anyagokkal, példamondat tárral és szótárral segítik, illetve örökös tagságot szerezhetnek az egyesület jelnyelv klubjába. A képzés végén – amennyiben a vírushelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések enyhítésre kerülnek – terepgyakorlatot is tartanak Nyíregyháza különböző helyszínein.
A tanfolyam ingyenes, körülbelül 3 hónapig tart. A képzés végén tudásukat vizsgán is megmérettethetik, amiről az egyesület által kiadott tanúsítványt kapják meg a sikeres vizsgát tevők. A tanúsítvány az egyesület reményei szerint segít a munkahelyi előmenetelben, különleges tudással lendíthetnek vállalkozásuk sikerességén, illetve a munkahelykeresők növelhetik eredményességüket munkahelyük megtalálásában a megszerzett tudással!

A tanfolyamra március 15-ig várják a jelentkezéseket, amit az egymasert.com vagy a jelnyelvklub.hu oldalon közzétett online jelentkezési lap segítségével küldhetnek el, tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők.

A tanfolyamot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja. (NEA-TF-20-O-V-0163 Jelnyelv kommunikátorok képzése Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében)